Terbaru/News

Keunikan Masjid Al Badr Seribu Selawat

Pengembaraan kami ke negeri Perak #Traveloguemalaysia dengan kerjasama Tourism Perak menjelajah destinasi Pulau Pangkor. Perjalanan kami ke Pulau Pangkor dengan pantai yang indah dan pelbagai aktiviti riadah di sana. 

Peluang yang ada ini kami kongsikan bersama anda dengan menjelajah serta meneroka tempat-tempat menarik yang boleh anda dilawati.


Sekalung penghargaan tahniah kepada @Majlisperbandaranmanjung dan@Tourismperak kerana menjemput kami datang memeriahkan lagi Pulau Pangkor.


Perjalanan mengambil masa sekitar 4 jam menaiki bas dari TBS terminal kuala lumpur menuju ke hentian bas Lumut daerah Manjung, Perak. Jika di Jeti Lumut perjalanan menaiki feri agak lama sedikit berbanding di Jeti Marina. 

Masjid Al-Badr yang tersergam indah ini telah dirasmikan setahun yang lalu dan apa yang unik adalah ia masjid terapung yang mempunyai 1000 selawat di dinding-dinding masjid ini. Menarik bukan? Singgah ke sini jika anda ke Pulau Pangkor nanti ok.


No comments

I want you to know how much I value your support.

Konsert Sulung Selamat Ulang Tahun NADIN AMIZAH

Konsert Sulung Selamat Ulang Tahun NADIN AMIZAH Nadin Amizah , penyanyi dan penulis lagu yang semakin popular dengan lagu penuh emosi kepada...