Terbaru/News

10 Makanan Pilihan Travelogue Di Perlis

Pengembaraan kami ke Negeri Perlis Indera Kayangan  bagi menjelajah destinasi percutian menarik. Peluang yang ada ini kami kongsikan bersama anda dengan meneroka tempat-tempat menarik yang boleh anda lawati.

Negeri Perlis inilah terletaknya ladang-ladang mangga Harum Manis yang merupakan mangga yang boleh dikatakan paling sedap dan wangi. Tapi tak kurang hebatnya makanan mereka, Perlis Indera Kayangan, mempunyai pelbagai makanan menarik yang sedap dan  menarik.1. The Houze Cafe.
Ramai peminat makanan Korea dan bingsu Korea boleh mencuba menikmati bingsu pelbagai buah-buahan dan perisa menarik. Terdapat juga nmakanan western dan laksa uantuk anda cuba.Koleksi makanan-makan viral dan terkini terdapat di The Houze Cafe yang pasti menjadi pilihan anda.


Bingsu bersama dengan buah-buahan segar.Laksa yang sedap.
Pilihan makanan yang terbaru seperti roti kukus kaya yang lembut patut anda cuba memang sedap. Makan bingsu ala-ala ABC Malaysia memang sedap tambahan pula di campur dengan buah-buahan segar.


No 2. Lot 1632, Jalan Abi Tok Hashim, Kampung Behor Empiang, 01000 Kangar, Perlis


2. waffles bar
Jika inigin mencuba sedikit kelainan anda boleh mencuba hidangan waffles bar bersama ayam goreng yang menarik dan sedap.
Satu kelainan menikmati hidangan waffel bersama ayam seperti burger memang sedap dan anda kena cuba.Pastikan anda membeli bersama jagung susu dan minuman ice blended mereka.


Arked MARA Kayangan Square, 01000, Pusat Bandar Kangar, 01000 Kangar, Perlis3. Big tas'tea Arau
Drive-thru pertama di Arau, PERLIS yang anda boleh tempah dari dalam kereta sahaja tanpa turun kereta. Mereka menjual Air Big Cup, Western Food, Ice Blended termasuklah burger dan pizza.Sedap-sedap ke semua menu mereka, jangn lupa singgah ke kedai mereka hanya di tepi jalan sahaja. Pizza pun ada untuk anda cuba!Bumbung Lima, Batas Liku,
02600 Arau


4. Foodtruck Burger Al-Dieyork 
Roti John KingKong
Jika anda mengunjungi Dataran 350 Perlis jangan lupa untuk merasai Burger Al-Dieyork antara homemade burger yang sememangnya mantap dan sedap.
Anda boleh melihat masakan mereka yang bersih dan cermat. Pasti anda akan lapar bila melihat daging homemade yang cukup besar dan bau nasakan mereka. Selamat mencuba!


Kunjungi mereka di Dataran 350 berdekatan Kangar Waterfront

yang di buka setiap hari mulai 4.30 petang hingga 12 malam. Oleh kerana ia bergerak pastikan anda kunjungi facebook merea untuk melihat di mana mereka berada.5. Warung Tepi Sawah, Kangar.
Pilihan sarapan pagi di Warung Tepi Sawah, bersama dengan pemandangan bendang sawah, bukit dan hiasan kedai yang agak cantik dan menarik.
Selain capati Arau, capati di sini sedap juga dan yang menariknya kuah mere terdapat ikan sekor yang sedap.

Sesuai untuk anda kunjungi di waktu pagi sambil melihat suasana sawah padi yang menghijau. Janagn lupa untuk merasa capati dan peknga yang sedap dan menarik.


6. Pelo Kitchen.
Lokasi seterusnya adalah Pelo Kitchen yang baru beroperasi di Perlis. Menu- Menu yang ada boleh tahan sedapnya dan masakan cina yang segar setiap hari oleh di masak oleh cheff termasuklah mee buatan mereka sendiri. Pelbagai pilihan masakan cina jepun dan lain-lain untuk anda kunjungi dan mencuba.Sila cuba ayam pedas mereka yang sedap.

Kangar, Taman Pengkalan Asam, Jalan Kangar - Alor Setar, 315,Tingkat Bawah,Perlis7. homemade.shipscooks
Selepas penat memanjat Bukit Merbok kami memesan makanan dari homemade.shipscooks. Terdapat dua pilihan pesanan kami iaitu nasi putih dengan sambal kerangdan ikan keli atau ayam goreng yang sedap. Nasib baik senang kerana anda boleh COD terus ke rumah dan office sahaja.Cubalah rasa sendiri masakan dari @homemade.shipscooks ini.

Untuk maklumat lanjut anda boleh kunjungi Facebook dan Instgram mereka di sini:

https://www.facebook.com/homemade.shipscooks/
https://www.instagram.com/homemade.shipscooks/


8. Shidi Roti Canai (SRC)
Sarapan pagi kami di hari pertama di Perlis adalah kedai Shidi roti canai dan nasi lemak yang sedap di waktu pagi sebelum kami melakukan aktiviti ke Gua Kelam.

Antara kedai yang mempunya dekorasi yang menarik terletak di tepi jalan. Terasa seperdi berada di kampung dan rumah sendiri.

https://www.facebook.com/pages/Shidi-Roti-Canai-SRC/107044583315544


9. BOSSKU CAFE
Hidangan western dan italian food di tengah-tengah bandar Perlis. Pilihan kami pada malam ini adalah BOSSKU CAFE yang begitu berseri-seri di waktu malam. 


terdapat juga warung-warung kecil di sekitarnya yang menjual makanan menarik dan sedap dengan pelbagai pilihan.


Pastikan anda kunjungi jika berada di negeri Perlis nanti dan menikmati makan bersama rakan dan keluarga.

https://www.facebook.com/bosskuhousekangar/
Persiaran Jubli Emas
01000 Kangar
017-484 495010. MaulanaCafe
MaulanaCafe since 2017 di Kampung Binjal, Kangar PERLIS.
.Siap ada Rooftop sambil layan angin malam dan apa yang menarik adalah menunya kebanyakan berharga rm1.90.
Lokasi : Kg. Sri Medan Utan Aji berdekatan dengan Kg. Binjai Utan Aji.  Beroperasi dari jam 4 pm - 12 am setiap hari kecuali JUMAAT (cuti).
https://www.facebook.com/maulanacafe/
lebih menarik dan santai jika anda kunjungi di waktu malam.

--------------------------------------------

Terima kasih kepada Skash produk usahawanan bumiputera Melayu yang menyediakan minuman sedap dan bertenaga untuk kami meneruskan perjalanan Travelogue Perlis. 

https://www.facebook.com/skashmarketing/
https://www.instagram.com/skashmarketing_official/


Produk minuman #ArabicCocoa yang mengandungi arabic gum / al manna dimana ia membantu proses penghadaman dengan membekalkan nutrient yang baik untuk usus
Tak lupa juga minuman bertenaga mereka khas untuk lelaki dan wanita lebih bertenaga.


UPDATE!  
11. Azmi food nasi arab.

Jalan-jalan cari makan di Perlis.
fuhhh memang sedap kedai en Azmi food nasi arab nie.. Nasi arab dia lembut dan sedap guna beras yang berkualiti terbaik! Pasembor perlis pun sedap. Boleh cuba cara-cara nak buat mee kuning kat sini.Selamat membaca jangan lupa SHARE post ini dengan semua kenalan. Terima kasih pada semua.


dboyfotopages@gmail.com
INSTAGRAM
Jemput Follow Instagram @dboy_studio

No comments

I want you to know how much I value your support.

Konsert Sulung Selamat Ulang Tahun NADIN AMIZAH

Konsert Sulung Selamat Ulang Tahun NADIN AMIZAH Nadin Amizah , penyanyi dan penulis lagu yang semakin popular dengan lagu penuh emosi kepada...