Terbaru/News

Wonderful Indonesia | Surabaya dan Malang

Kementerian Pelancongan Republik Indonesia dengan kerjasama MATTA ( Persatuan Ejen Pelancongan Malaysia) menganjurkan program Familiarization Trip untuk pengusaha pelancongan dari MATTA. Tahun ini, Kementerian Pelancongan, menjemput 36 ejen pelancongan dari MATTA dan 2 media Malaysia untuk menyertai Fam Trip ke Malang, Jawa Timur.


Para peserta telah terlibat dalam lima hari merasai perjalanan ke Gunung Bromo, Malang dan Batu. Dalam kesempatan ini, tempat-tempat ini menjadi popular di Jawa Timur kerana ia menawarkan package pelancong lengkap, dari sifat, masakan, membeli-belah, dan banyak lagi. Jawa Timur boleh menjadi potensi untuk pasaran Malaysia kerana adanya penerbangan terus dari Malaysia ke Surabaya. Setiausaha Agung MATTA juga memberikan maklum balas positif dengan menjadikan Malang dan sekitarnya sebagai destinasi pelancongan yang besar di mana terdapat banyak produk pelancongan. Pelancong akan dapat meneroka budaya dan keindahan alam semula jadi.

Tambahan pula, dalam usaha untuk meningkatkan manfaat daripada program ini, para peserta diberi peluang untuk bertemu industri pelancongan tempatan melalui Pemadanan Perniagaan dan pemeriksaan hotel. 20 pengusaha pelancongan dan hotel dari seluruh Malang dan Surabaya menghadiri majlis ini untuk membina rangkaian perniagaan dan menyampaikan persembahan produk kepada pembeli.

Program semasa Fam Trip adalah usaha sama yang bermanfaat bukan sahaja untuk Indonesia tetapi ke Malaysia juga. Dengan program ini, pelancong Malaysia dijangka menjadi lebih mengenali Jawa Timur, terutama Bromo dan Malang, melalui penerbitan dan pakej pelancongan.
No comments

I want you to know how much I value your support.

Konsert Sulung Selamat Ulang Tahun NADIN AMIZAH

Konsert Sulung Selamat Ulang Tahun NADIN AMIZAH Nadin Amizah , penyanyi dan penulis lagu yang semakin popular dengan lagu penuh emosi kepada...