Terbaru/News

HABIB Rasmi Bilik Pameran Terbesar Di PAVILION BUKIT JALIL Tampil Konsep Baru Serba Moden Dan Kontemporari

HABIB Pavilion Bukit Jalil lancar ruang pameran terbesar berkonsepkan moden kontemporari dengan suasana mewah & eksklusif.


HABIB, jenama terulung barangan kemas tempatan melabuhkan tirai tahun 2021 dengan pembukaan bilik pameran yang ke 31 di Pusat Membeli-Belah Pavilion Bukit Jalil. Lokasi strategik serta kedudukan bilik pameran yang terletak berhadapan dengan pintu masuk utama dan ruang legar pusat membeli belah memudahkan orang ramai untuk berkunjung. 


Dengan berkeluasan 4,414 kaki persegi, ini merupakan bilik pameran HABIB yang terbesar dan menawarkan pengalaman membeli belah terbaik dengan ruangan yang disediakan adalah lebih lapang, sesuai dengan peredaran di zaman norma baharu.Dato’ Sri Meer Habib, Pengerusi Eksekutif Kumpulan HABIB berkata, “Pelanggan lebih cenderung untuk datang sendiri ke bilik pameran bagi merasai dan mencuba sendiri barangan kemas yang bernilai tinggi sebelum membuat pembelian. Pelaburan kami dalam bilik pameran Pavilion Bukit Jalil baharu ini adalah bukti komitmen dalam memenuhi permintaan yang sentiasa berubah dan ianya membezakan serta meletakkan kami selangkah ke hadapan. Walaupun dengan norma baharu, pelanggan boleh terus membeli-belah dengan selesa dan tanpa bimbang.”

 Dato’ Sri Meer Habib, Pengerusi Eksekutif Kumpulan HABIB (tengah) memberi ucapan pembukaan bilik pameran baharu, diiringi Datin Sri Zarida Noordin, Pengarah Eksekutif Kumpulan HABIB (kiri) serta Mohd Zaruddin Mahmud Pengurus Besar Kanan Jualan dan Pemasaran HABIB (kanan)


Dato' Sri Meer menambah, “Pembukaan bilik pameran terbaru dan terbesar di Pavilion Bukit Jalil ini memberi kemudahan dengan jarak perjalanan yang lebih pendek untuk pelanggan yang berada di sekitar Bukit Jalil. Sebanyak lebih daripada 2,000 rekaan yang unik merangkumi pelbagai koleksi barangan kemas yang pasti menepati citarasa untuk setiap lapisan umur. Antaranya, koleksi terbaru sesuai buat golongan muda dan kanak-kanak; koleksi Disney x HABIB Frozen menambahkan kepelbagaian barangan dalam memenuhi permintaan yang berbeza”.Bilik pameran ini menampilkan seleksi pilihan barangan kemas terbanyak antaranya, koleksi Oro Italia 916, berlian dan batu permata, serta berlian bersijil antarabangsa iaitu GIA dan juga Hearts On Fire® yang merupakan potongan berlian yang paling sempurna di dunia. 


Selain itu, uniknya bilik pameran ini adalah terdapat ruangan kolaborasi yang merupakan kawasan khas bagi menampilkan kempen istimewa. Ruangan komuniti turut tersedia untuk acara peribadi dan pameran eksklusif untuk memberi keselesaan dan privasi kepada para pelanggan.
Ruangan kolaborasi (kiri) serta ruangan komuniti (kanan) yang terdapat di HABIB Pavilion Bukit Jalil

Sebagai tanda penghargaan atas kepercayaan dan sokongan yang diberikan kepada HABIB sejak lebih 63 tahun, HABIB sentiasa menjadikan pelanggan sebagai keutamaan dengan memberikan perkhidmatan yang cemerlang.

HABIB berbesar hati berkongsi hadiah kebahagiaan dengan menjadi sebahagian daripada detik istimewa pelanggan untuk setiap majlis, acara dan perayaan.

Untuk informasi lanjut dan terkini mengenai HABIB, layari laman sesawang di www.habibjewels.com atau ikuti media sosial HABIB di Instagram (@habibjewelsofficial) dan Facebook (@HABIB).###################Mengenai HABIB

HABIB adalah jenama barangan kemas yang terulung dengan sejarah lebih 60 tahun dalam reka bentuk dan pembuatan barang kemas. Dibangunkan pada tahun 1958 oleh Allahyarham Datuk Haji Habib Mohamed Abdul Latif, syarikat pemilikan keluarga ini mula beroperasi di butik pameran yang pertama di jalan yang terkenal dengan deretan kedai emas di Pulau Pinang iaitu Pitt Street. Di bawah kendalian anak Allahyarham, Dato’ Sri Meer Sadik Habib, HABIB kini telah berkembang dengan jayanya sebanyak 31 bilik pameran di seluruh negara.

Kumpulan HABIB juga telah melebarkan sayapnya ke beberapa usaha niaga. Jenama-jenama yang bernaung di bawah payung HABIB termasuklah jenama perhiasan Hearts On Fire® - The World’s Most Perfectly Cut Diamond®; jenama barangan kemas Britain yang berpusat di London, Stephen Webster; Pandora iaitu pembuat berangan kemas dari Denmark; jenama jam tangan berpatutan Ice-Watch dari Belgium dan jenama barang kemas Perancis Les Georgettes oleh Altesse.

No comments

I want you to know how much I value your support.

Konsert Sulung Selamat Ulang Tahun NADIN AMIZAH

Konsert Sulung Selamat Ulang Tahun NADIN AMIZAH Nadin Amizah , penyanyi dan penulis lagu yang semakin popular dengan lagu penuh emosi kepada...